Varmt välkommen!

Många är de gånger som hundägare dragit sig för att ge sig ut i vinande rusk och ösregn. Men hunden måste ju rastas oavsett hur vädret är. Om du helst undviker att ge dig ut på en långpromenad men ändå vill få hunden att springa av sig finns det knep att ta till, bland annat en elscooter.

Motionera hunden med en med el-kickbike och låt den springa som en galning medan du bara står på elsparkcykeln och styr. Då blir rundan kortare för dig men ändå ganska utmattande för hunden. Se dock till att inte köra för fort, speciellt inte med en liten hund som kan skada sig.

Olika sätt att motionera hundar på

Förutom en el-kickbike finns det otaliga sätt att låta hunden göra av med energi. Cykling är bland det bästa sättet eftersom du själv får lite motion. Om du överhuvudtaget inte vill röra på dig kan du med fördel gå bort till närmaste hundgård och ta med en pinne eller en boll i fickan. Har du tur finns det många andra hundar som är leksugna på att busa med din hund. Detta ger en enorm motion och din hund kommer garanterat att sova resten av eftermiddagen.

Ett annat bra sätt som främst fungerar på sommaren och som även tränar upp den mentala förmågan hos hunden, är att gå till en strand och kasta pinnar i sjön. Hundar älskar att apportera och simningen gör att de får ordentligt med motion. Är det riktigt varmt kan du ju hoppa i själv och plaska och leka med vovven.

Kör intervallträning

Om din hund är lite överviktig eller om du vill träna på ett roligt sätt med den kan ni köra intervallträning. Detta är även en bra motionsform för människor. Att springa med bollar eller jaga varandra leder till roliga intervaller. Sätt även upp hinder där ni är och hoppa, gå och spring för varierande rörelser.

Stäng meny