Varmt välkommen!

Lika viktigt som det är att ha en försäkring på ditt hem, dina barn och dig själv är det att försäkra ditt husdjur. En bra försäkring kan sänka dyra veterinärkostnader och ser därför till att du kan ha råd att ta hand om ditt husdjur om något skulle hända.

Trots att det börjar bli kyligt och huggormarna inte syns lika frekvent utomhus så kommer det nya faror för djuren under hösten – svamparna. Det kan vara lockande att ta med sig hunden på svampplockning men det är alltså inte alltid en så klok idé. Faktum är att en del svampar kan vara livsfarliga för både dig och din hund. Skulle din hund börja må dåligt efter en skogspromenad kan det därför vara brådskande att ta sig till veterinären så fort som möjligt för att inte riskera att något allvarligt händer. Om du då har en djurförsäkring blir akutbesöket inte alls lika dyrt som det hade kunnat bli. Det är dock fortfarande lätt att kostnaderna rusar iväg, men om man kan reducera dem något är det positivt.

Kritik riktas mot djurförsäkringar och djursjukvården

Som vi nämnde tidigare kan vård av ditt sjuka djur bli väldigt dyrt både med eller utan försäkring. Därför är det många som söker efter det billigaste och bästa försäkringsalternativet de kan hitta. Om djuret i fråga redan är försäkrat kan det däremot bli problem i samband med ett byte av försäkringsbolag. Ett av dessa problem är risken med att skador och åkommor som uppstått innan försäkringen tecknats inte täcks av den nya. Det finns med andra ord en risk att du inte får hjälp med att täcka sjukvårdskostnaderna då de kan hävda att problemen uppstått vid ett tidigare tillfälle.

Just djursjukvården har fått en hel del kritik och senast i juli i år skrev tidningen Svensk Jakt om att till och med konkurrensverket nu riktar kritik med det rådande klimatet mellan försäkringsbolagen och vården. Vi får helt enkelt se hur djursjukvården utvecklar sig med åren

Stäng meny