Varmt välkommen!

I Sverige är vi väldigt duktiga på att uppskatta och ta hand om våra hundar. Så är tyvärr inte fallet i alla andra länder. Herrelösa hundar som går hungriga runt på städernas gator är ingen ovanlig syn i Europa och som respons till detta har det blivit allt fler som väljer att adoptera hundar som lever under dåliga förhållanden. 

Hundvalpar må vara söta och de flesta av oss har nog drömt om att få en busig liten fyrbent vän. Allt fler har däremot börjat haka på trenden att ge hemlösa hundar ett hem istället, på så sätt gör man en god gärning samtidigt som man får en vän för många år framåt. Många herrelösa hundar kommer från Rumänien och får nya hem, inte bara i Sverige, utan även i Finland finns det många som gärna adopterar en hund istället för att köpa en avlad valp.

Vanvårdade hundar omhändertagna

Även fast det finns många godhjärtade i Sverige är det inte frid och fröjd för alla hundar. I mars tidigare i år uppmärksammades en räd mot en hunduppfödare i Västerbotten där totalt 80 finska lapphundar fick omhändertas av polisen. Även fast många var vanvårdade behövdes ingen av hundarna avlivas och tack vare uppmärksamheten i media var det många som hörde av sig och ville ge hundarna ett hem. En av de som hörde av sig kom ända från Frankrike, det var med andra ord många som var villiga att ge hundarna både värme och kärlek.

En annan lycklig historia utspelar sig i USA där ett helt nytt koncept startat i staden Portland. En man fick den briljanta idén att utveckla de populära ”kattkaféerna” och istället öppna en hundpub. I samarbete med en lokal djurskyddsförening driver han baren Fidos där besökarna kan gosa med hundvalpar över ett glas öl. Fattar de tycke för någon av hundarna är de välkomna att lämna en ansökan om adoption. Inkomsterna delas mellan baren och föreningen och hundarna får ett nytt hem.

Stäng meny